tirsdag 22. april 2014

PÅSKEN 2014 :-)

Påskeferien 2014 vil bli husket i lange tider. Sol fra skyfri himmel og gode temperaturer. Rett og slett drømmevær!!!!!

 I år hadde vi lang påskeferie. Det var fantastisk:-) Men snøen glimtet med sitt fravær. Det var rett og slett helt bart i hytteområdene. Skitrekket stengte for sesongen et par helger før påsken, så de har nok ikke hatt en god sesong.

Min mor feiret 70 års dagen helga før påsken, så da reiste vi til fjells søndagen. Vår niese Karoline var med på lasset.  Med filmen "Frost" nedpakket var påsken reddet for deres del ;-) Karoline skulle sove hos oss en natt. Til foreldrene kom opp på mandag kveld.

De par første dagene var været ikke så mye å skryte av. Det sluddet og blåste en del. Men det gjorde ingen ting. Da fikk vi hengt opp diverse bilder og lykter som hadde blitt liggende på vent. Kjøkkenet fikk seg også en rydde/vaske runde.Bob Kåre heter denne flotte karen fra Kremmerhuset :-)Ny TV benk er kjøpt inn og ble montert.Fikk et flott reinsdyrhorn av fam. Lillestøl. Er noen ledninger der opp som ødelegger inntrykket litt.Ny knagg og "gammel" Vossekofte kan brukes til pynt/bruk.


Gamle skistøvler ble stilige på Jan sin barndomskjelke. Disse fikk vi av svigermor og Herluf. Skal visst også få skina som hører til :-)


Bilde på veggen er fra Palma Interiør og har teksten: "Lytt til erfarne fjellfolk" :-)


Begynner å bli kos på loftsstua.
 Onsdagen reiste Jan, Kristine, svoger Roger, Ingrid og Johan til Sirdalen som hadde mye snø. Da rant de årets siste slalomturer. Lillesøs Kari Janette og jeg kjørte da til Vikeså for å fylle på med litt matvarer. På vei hjem svingte jammen meg bilen ned til Byrkjedalstunet. Uffda!!! Og der de selger så mye fint dill dall til hyttene. Og selvsagt gikk vi ikke tomhendte ut derifra;-)Kristiane er blid og fornøyd på Byrkjedalstunet :-)
Ny lystestake som ropte på meg på Byrkjedalstunet ;-)


MEN så kom finværet Elin Tvedt hadde lovet oss!!!!! Vi og begge søstrene mine med familer pakket skia i bilen og kjørte til skitrekket. Der hadde de kjørt skiløyper opp bakkene i trekket og inn en dal på toppen. Hedledalen heter den visst. Et stort slit å komme seg opp, men FOR en belønning når man hadde karret seg til topps:-)  Masse folk hadde denne dagen funnet veien oppover.
Etter en lang dag ute i skiløypene gikk turen til "Steinbu" for å nyte et bedre måltid. Lammelåret hadde godgjort seg på langtidssteking over natten og var rimelig mørt ja. Mor og far, som var på "Kroken" (hytta deres) kom også for å innta årets påskelam. Røde neser og god stemning rundt middagsbordet :-)
Vi fant snø på Stavtjørn:-)

Spisepause i Hedledalen.


Lammelåra får en runde på grillen. Ser her at vi må få oss terrasse ;-)

Lørdags morgen kom eldstesnuppa Elisabeth og samboer Marius opp til fjells. Da ble solveggen flittig brukt. Full grillings med bikiniene i april er ikke å forakte. Solkrem, strikketøy og et glass hvitvin gjorde dagen uforglemmelig :-) Jan begynte å planere litt rundt inngangspartiet. Her har det vært/er ganske sørpet og ulent å gå.
Vår niese Ingrid på "Lillestølen" var 8 år denne dagen, så kvelden ble tilbrakt her med nydelig lasagne og kaker.
Og jammen fant ikke påskeharen oss i år også. Til både små og store ungers begeistring. Og her begynte Jan og Roger sin planlegging av skitur for søndagen.....Bursdagsbarnet :-)


Kake med "fyrverkeri" hører med.


Mor og far

Søndag morgen, like etter frokost reiste Jan, Kristine, Roger og Johan av gårde for å bestige det "hellige" fjellet "Grytaheia". Dette fjellet har jeg hørt såååååå mye om. Hele min familie og svogre har nesten stjerner i øynene når det er snakk om "Grytaheia". Spesielt storesøs Kirsti ;-) En skisesong uten "Grytaheia" er liksom ikke en skikkelig skisesong. Jeg har også vært der for maaaaangen år siden, og det jeg husker var en fantastiskt utsikt. Men jeg husker også at jeg sa "ALDRI MER" :-D  Men vi får nå se......neste år kanskje :-/
Mens de besteg dette "hellige" fjellet, gikk Elisabeth, Marius og jeg på tur til mor og far sin hytte. Da trang vi ikke ski på beina. En koselig avslappendes dag med ost/kjekt og strikketøy på terassen deres.
Vel hjemme på "Steinbu" kom de mer eksteme skigående også hjem. Men Kristine var ved godt mot og synes ikke turen til "Grytaheia" var så veldig hard :-)Kristine og papsen på toppen av det "hellige" fjell ;-)

Vakkert. Jeg må nok være med opp hit neste år :-)En mer rolig dag for oss!!!Utsikten fra mor og far sin terrasse.

Fossen nedenfor mor og far er veldig flott.

Elisabeth og Marius foran fossen.


En ting er vertfall sikker....ferier går nå alt for fort. Plutselig skulle vi pakke og reise hjem igjen. Ingen av oss hadde så veldig lyst til å ta fatt på hverdagen igjen. Men, men....snart helg igjen ;-)


1 kommentar:

  1. Så koselige ferieminner av en nydelig påske!! :-)
    Men sjekk det bildet av bursdagsbarnet, hihi :-D

    SvarSlett