søndag 21. september 2014

HØSTEN MELDER SIN ANKOMST :-)


Høst er hyttekos på høyt plan. Fyr på peisen, masse levende lys og god mat og drikke. Det er en egen stemning på fjellet om høsten.












Flott høstvær i helga måtte benyttes til en lenge planlagt fjelltur. Turen til Kvitlen har vært planen hele vår/sommer sesongen. Endelig snørte vi fjellskoa på og pakket niste i sekken :-) Minstemann Kristine var på hyttetur i Sauda med ei venninne, så hun fikk ikke være med. Hun var visst ikke så veldig lei seg for det ;-)

Turen til Kvitlen starta vi innerst i Ørsdalen, Bjordal. Turen starta hardt og brutalt. Den første timen var ikke bare en fornøyelse, kan jeg bare innrømme. Men tross i dagens stive muskler var det absolutt verdt turen. Her har det vært bosetninger helt tilbake til middelalderen. Svartedauen la dalen øde, men på 1500-tallet ble det igjen gårdsdrift på Brattabø og Kvitlen. Det var gårdsdrift her til 1923. Så vi følte virkelig vi gikk på historiske stier.




Her er vi vei oppover ura og får en flott utsikt ned mot Bjordal. Men myye klatring gjenstår før terrenget flater seg ut. Så vi pustet og peste oss videre :-)



Her må det være en drøm å campe med telt eller å ta en badetur.






Her er vi kommet frem til Brattabø. Det er helt utrolig at folk og fe har bodd og overlevd her. Tror ikke de hadde en bil parkert nede i Bjordal og kunne kjøre til sivilisasjonen ;-) Det må ha vært et slit uten like!!!











Turen fortsetter til Kvitlen.








Kvitlen og en etterlengtet hvil før turen tilbake begynner.
En flott fjelltur som kan gjentas. Kunne godt tenkt oss å gå til Kvitlen via nabodalen. Langs et vann som heter Laugarvatnet. En lengre tur, men uten de store stigningene. Det får bli en annen gang. Akkurat nå er musklene så vonde og stive at bare tanken........ :-)


Elisabeth og jeg har lekt oss med kamera og lukketider. Da er vann og stjerner et kjekt tema :-)










Fotografering i tolvtia på natta. 


Sist helg var Elisabeth og jeg på jentetur på hytta. Også denne helga hadde temperaturer som var mer sommerlig enn høstlig. Da gikk vi inn på heia og inn Sandvassdalen for å så gå til Barbuvannet. Også en flott tur som hadde en pausestopp hos mor og far sin hytte.


Barbuvannet




Høst i fjellet.


Lørdagsmorgen våknet Elisabeth med brask og bram. Jeg lå i senga og døste og skvatt av et leven uten like. Hun sprang ned trappa fra loftet som om hytta sto i full fyr...... EN HARE var på utsida av hytta!!!!!!
En veldig søt hare vel og merke :-)


Trampe er en velkommen gjest :-)














1 kommentar: