søndag 11. august 2013

SOMMERFERIE 2013 :-)

Tre uker ferie på Steinbu er nå over for denne gang. Første ferie på hytta har vært fantastisk fin. Litt jobbing har det blitt, men også mangen fine turer som har resultert i masse bær i fryseren!!!!!

Bloggen går nok nå fra å være en byggeblogg til å bli en "hyttetur" blogg. Det blir som en moderne hyttebok:-) Jeg kan jo ikke slutte å blogge om hytta nå......Det er jo så kjekt :-D

Ferien startet med et nydelig vær og 25-29 grader. Da ble det en del turer ned til "Gunnarfossen" som har en ypperlig kulp å bade i. Ørdalen som har en nydelig "sandstrand" ble også besøkt. Og her måtte jammen meg jeg også uti for å kjøle meg ned. Mannfolka påsto at vannet måtte være ca.22 grader. Ikke vet jeg :-) Kaldt var det vertfall......Nydelige Ørsdalen i nydelig sommervær :-)

Jan sitter ikke så mye i solstolen, så han listet ferdig hele hytta og malte ferdig vindusinnrammingene ute. Så nå er hele hytta ferdig malt første strøk og to strøk rundt vinduene. Nå venter strøk nr. to med seterbrun.Listingen er nå helt ferdig i hele hytta :-)
Fiks ferdig malte vindusomramming :-)
Første strøk unnagjort.

Ellers ble det dagstur til Dyreparken i Kristiansand. Når regnet høljet og tordnet smalt satt vi kursen sørover til finværet. Jeg og fruen i Lillestølen nyttet da anledningen til å handle på Home and Cottage butikken. Den er savnet i Stavanger. Så da ble det noen lykter og dill på oss :-) Alt til hyttene selvfølgelig ;-)Når temperaturen sank litt ble det mulig å gå på multejakt. I både øsende regn og i myggsverm gikk vi etter fjellets gull. Det ble litt i løpet av ferien. 6 kg multer ligger i fryseren og skal nytes til julen. Til helga blir det nok blåbær som står på agendaen:-)Bærtur i øsende regn :-) Finnes ikke dårlig vær.....

Skal bli deilig multekrem.


Tur til Gloppedalsura og Byrkjedalstunet måtte vi også få med oss i ferien. Gloppedalsura består av rasblokker. Raset skal være 100 meter tykk og er et eventyr for klatreglade unger. Det har også vært et slag her 22.april 1940. 250 norske soldater klarte å hindre to tyske bataljoner å rykke frem mot Dirdal. Så her er det også litt historie ungene kan få med seg :-)


Det er ikke akkurat småstein!!!!!
Byrkjedalstunet er en koselig attraksjon for både norske og utenlanske turister. I idylliske omgivelser kan en nyte skikkelig norsk bondekost og utsalg av lys, rosemalte trevarer og masse, masse annen typisk norsk.


Kristine er i butikken som nærmest er i et fjell.


Jeg måtte jo handle litt når jeg var her også;-)  Denne gang ble det et lite kjeskinn som fikk plass på rommet til Kristine. Også dette til hytta selvfølgelig ;-)

Mitt prosjekt denne ferien var å sy ferdig liftgardinene til soverom og de fire kjøkkenvinduene. Symaskinen var med til fjells, men den hadde tatt ferie den og. Så jeg måtte nok atter en gang spør fru Lillestøl om hjelp. Etter myyyyye blod, svette og tårer kom de nå på plass og de ble riktig så fine. Sying er IKKE min sterke side, så disse gardinene skal henge der til de faller fra hverandre!!!!!!!!!Gardiner må man visst ha.......
Nei da liker jeg heller strikkepinnene :-D

Anders kom også på besøk noen dager. Det var nok maten som lokket tenker jeg. Men han var en kløpper i vedhogging, noe som jeg ikke har bevis for :-) Men koselig å ha han på hytta var det:-) Det var bare så synd at regnet bøttet ned når han var der.


Jan og Roger tok med de tre eldste barna til Ørsdalen for overnatting i telt. Dette hadde de gledet seg til i et helt år. Kjempespennende. Bading, fisking og bålbrenning kan man aldri få nok av. Jeg ble helt alene i hytta og tilbrakte kvelden hos Kari Janette. Om natten derimot.....Først var det sauene som holdt et leven uten like rett i hytteveggen. I morgenkåpa bar det ut i mørke natta for å jage dem bort to ganger. Da jeg akkurat hadde sovnet igjen, gikk jammen meg brannalarmen. Men ingen brann heldigvis. Men med seriekoblet brannalarmer, avløste den ene etter den andre seg. What to do???? Det ble ikke så veldig mye søvn den natten, og jeg var nok trettere enn de som hadde campet dagen etterpå!!!!!!!Vi hadde bestillt fasadestein til pipa ute før vi reiste på ferie. Denne kom i slutten på ferien, så da reiste Jan hjem for å hente steinen. Den ble veldig fin og enda finere blir den nok når gresset på taket får gro seg litt mer til.


Jan og jeg tok de tre eldste ungene med på tur en dag. Da gikk turen til Håvardtjørn. Ingrid og Johan badet og fisket (uten hell), mens Jan og Kristine klatret videre opp i høyden på jakt etter multer (uten hell). Men ungene var så fornøyde og jabbet i vei :-)
Håvardtjørn.

Planene var at vi skulle reise hjem på lørdagen, men med så fint vær ble vi værende til søndag. Så derfor kom Elisabeth og Marius opp til fjells på lørdag for å bli med oss og fam. Lillestøl på tur. Turen gikk da til Laugarsvatnet. Det var en fem timers tur inkludert pause og bading. Kjempeflinke unger.....både store og små ;-) En fin avslutning på ferien :-)Kjempeflinke unger :-)


En stor og en mindre datter :-)Drikkepause.En kjempediger maurtue!!!!!
 
Den første ferien på Steinbu er nå over. Jeg kunne gjerne vært der i tre uker til!!!! Mye fint vær, men også litt ekte vestlandsvær. Torden og lyn så hele hytta ristet. Men det er jo stilig da!!!!! Så nå er det nedtelling til høstferien. Satser på fint vær og nydelige høstfarger :-) 

2 kommentarer:

  1. Så koselig innlegg da!! Takk for masse kjekt i ferien 2013! :-)

    SvarSlett
  2. Ja det ble en riktig så trivelig ferie :-) Ville ikke hjem!!! Så dere må nyte de siste dagene dere har :-)

    SvarSlett