søndag 16. juni 2013

UTVASK :-)

Denne helga kom vi opp på hytta på fredag som vanlig. I uka som er gått har det skjedd en del. Mureren Geir hadde vært å limt flisene på gang, bad og under ovnen. Han hadde også fått lagt flisekanten nederst på veggene på badet. Det betydde at nå kunne vi sette i gang med å panele badet :-) Kjekt!! Neste uke skulle han prøve å få tid til å komme for å fuge flisene. Da er han helt ferdig med flisearbeidet hos oss.
Jan og kameraten Odd Geir hadde også vært oppe i uka og fått lagt resten av parketten i stue/kjøkken. Og masse vinduslister var på plass + soveromsdørene nede i 1.etg.

Lørdag kom vår eldste datter Elisabeth opp og var med meg å vasket kjøkkenet. Hun hadde også plass i bilen til div. gryter og kar. Dette hadde jeg vasket og gjort klar før helgen. Det var en milepæl når vi kunne sette på plass litt kjøkkenutsyr i et rent kjøkken. Deretter gikk vi i gang med å vaske vegger og tak til den store gullmedaljen. Vinduene ble også fine og blanke. Den stygge pappen som har ligget på parketten ble revet bort og gulvet i stue/kjøkken fikk en real vask. Dette fikk jeg god hjelp av min niese Ingrid på 7 år :-) Hun støvsugde og ryddet og jabbet i vei. En virkelig god hjelper :-)
 Et strøk med olje ble også påført parkettgulvene. Nå går det seg virkelig til på Steinbu:-)

Jan jobbet med siste rest av elektroarbeidet, for i neste uke kommer E-verket for å koble oss på. Men i går kveld testet Jan elektroen, så da hadde vi lys i alle tak :-) Det var så koselig at vi jobbet helt til klokken 11 før vi gikk for å få litt søvn i min søsters hytte.

Elisabeth reiste hjem i kveldingen og Kristine var da med. Et barneselskap på søndagen kunne ikke avlyses.

Søndag var det paneling av badet som var i fokus hos Jan. I morgen, mandag skal nemlig Jan og rørleggeren opp for å sette på plass toalett og vask + div. rørarbeid. Så neste helg har vi faktiskt toalett og vann i springen!!!!! Det skal bli fantastiskt :-D Jeg fortsatte bøttebaletten og vasket enda mer vegger og tak. Soverommene i 1.etg. er også vasket ut og klar for innflytting.

Neste helg går det nok mot innflytting. Da skal vi OVERNATTE for første gang. Det blir en laaaaang uke før helga kommer igjen. Da skal vi låne stor bil, så vi får med oss forhåpentligvis alle møblene som står lagret i garagen :-) Vi har en del arbeid igjen. Som listing, trapp, vaskerommet og loftet. Men så lenge vi har vann og toalett så klarer vi oss godt :-)

Her er bildene fra helga: :-D
Ingrid synes det var stas å være med på utvask :-)

God hjelp er kjekt å ha :-)

Herlig med lys fra vanlige lamper,  og ikke arbeidslamper.

Litt kopper og kar kom på plass.

Det lyser i alle rom!!!!

Parketten etter påsmøring av olje.

Parkettoljen jeg brukte.

Litt møbler fikk vi plass til i tilhengeren. Neste helg kommer også bordet :-D

5 kommentarer:

 1. Blir kjempeflott! Gratulerer med svært nærstående innflytting i en nydelig hytte! :)

  SvarSlett
 2. GRATULERA!! Øyeblikk i mål:-) det har jo blitt kjempebra!!! Det er nå det kjekke begynner.. Kan tenke meg store og små gleder seg til neste helg;-)

  SvarSlett
 3. For en herlig følelse det må være å endelig kunne flytte inn i ei flunkende ny hytte! Endelig i mål! Hytta deres er kjempefin! :))

  SvarSlett
 4. Så finfint det blir!!! <3
  Kjekt at min lille håpefulle kan hjelpe til! Hun er fullstendig (!) klar på at dere har det myyye finere enn oss!! ;-)
  Hos oss er det jo bare verktøy og rot :-))

  Tror jeg må bestille en svartsjuk-tablett, som jeg kan ha til helga...!! :-)))

  SvarSlett
 5. Takk for det alle sammen :-) Vi gleder oss masse. I dag har Elisabeth og jeg vært på handel på Ikea og Living. Dynder og kjøkkenutstyr må vi ha:-) For å ikke glemme stearinlys. Nå skal det koses til helga!!!

  SvarSlett