søndag 9. juni 2013

TING GÅR SEG TIL :-)

Etter litt stillstans i et par uker i påvente at mureren skulle komme, er det plutselig MYE fremgang på Steinbu!!!

Jan og kameratene Johannes og Kåre reiste opp til fjells torsdags morgen. Da fikk de lagt parkett på begge soverommene i 1.etg. Alle tre dørene ble satt inn på loftet. Pipa ble også forlenget med et par element ute pluss de fikk på plass branntavla på pipa inne. Altså.... en aldri så liten dugnad midt på en ukedag.... Det liker vi :-)

Fredags morgen reiste Jan og mureren Geir opp. Mureren fikk da lagt på byggestein på pipa pluss skiferfliser under ovnen. Han fikk også lagt klar alle flisene på badet og gangen, slik at neste fredag er det "bare" å lime de på :-)

Jan primet gulvet på vaskerommet og enda mer elektriskt.

Jeg og Kristine kom opp på fredags kveld og da gikk jeg i gang med beising av gulvlistene. Jan reiste hjem igjen på kvelden for å ha med seg Kåre og Johannes opp igjen lørdags morgen.
 Johannes og Kåre gikk da igang med å legge parkett i stua og kom ganske langt. Jeg beiste de ALLER siste panelpakkene til badet. HURRA!!!!! Jan gjorde seg helt ferdig med skiboda. Elisabeth var også med og beiste ute. Jeg malte omrammingen av badevinduet. Måtte bare prøve litt ;-)

Lørdagskveld reiste de tre mannfolka og Elisabeth hjem igjen, for hjemme i Stavanger var det Kizz konsert og da ble det priotert. Jeg og Kristine ble igjen, sånn jeg fikk lakket gulvlistene på søndag.
 For på tirsdag reiser Jan og kameraten Odd Geir opp for å liste og legge resten av parkett i stue/kjøkken. Da måtte jo listene være klar, så nå er det bare til å forsyne seg:-)

Veldig kjekt med flinke kamerater som stiller opp og hjelper. Takker og bukker for det :-)

Her er bildene fra de siste dagers innsats:


Fasadesteinen ble vi veldig fornøyd med!!!!

Kåre og Johannes er ganske så enige:-)


Det går unna.Elisabeth maler i høyden.
Begynner å ligne en stue faktiskt :-)


Synes det ble ganske så fint:-) Fugene mangler da.

1 stk. malt vindu......15 igjen!!!

Lister klar til bruk.


Flisene er puslet på plass på gangen.....


og på badet :-)

Soverommene mangler nå bare lister og dører.


Fikk tid til litt taklister i stua.

9 kommentarer:

 1. Guuuuuu så fint!!!! :-D Blir berre, berre lekkert!!!
  Og såååå fin parketten var da! (Jippi ;) Steinveggen var også nydelig!! ...og alt det andre var også kjempefint!!

  To uker til innflytting?? Klar til å huse en bitteliten familie på 5? ;-)

  SvarSlett
 2. Ja ble det ikke fint vel :-) :-) Jeg hadde ikke lyst å reise hjem, kunne bare sittet der hele uka og kikket!!! Vi får nå se om dere trenger å huses.....Tror vi er ganske jevne i framgangen ;-)

  SvarSlett
 3. Her går det frammover ja :) Rett og slett NYDELEG hytte de får! :) Nydelege fargar på både golv og veggar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:-) Ja vi er SÅ fornøyde. Tror ikke vi angrer på et eneste valg vi har tatt :-D Ennå vertfall;-) Og nå kjenner jeg virkelig at jeg gleder meg til å flytte inn. Plutselig er ikke den dagen så langt unna :-D

   Slett
 4. Ååååå, så flotte bilder!! Fasadesteinen er lekker, og DEN flotte døra, da! Parketten likeså! Her er det bare å nyte alle bildene, med flotte farger og sikre valg! Kan ikke skjønne at det skal være noen valg dere angrer på, nei! Må visst ta en svartsjuktablett jeg nå...! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så enig med Liv!! ;)

   Forresten, hvor har dere handla fasadeskiferen? :)

   Slett
  2. Takk for det Liv :-) Nei ingen anger her i gården!! Vi er fornøyde med alle valga, selv om det er mye å tenke på når en skal velge til hele hytta fra A til Å :-) Og jeg måtte le litt av svartsjuktabletten din :-D Festlig :-)

   Og Karoline....Fasadesteinen har vi kjøpt på Modena og heter "Kongebro" :-)

   Slett
 5. Hei,

  Snublet innom denne bloggen pga et googlesøk på fasadestein. Ser ut som en lekker hytte. Hvordan har dere festet fasadesteinen? Sitter den rett på panelen eller har dere gips e.l. bak?

  Hva heter parketten dere legger?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan :-) Takk for det. Vi er veldig fornøyd :-) Fasadesteinen er limt på med fliselim på 5 cm branntavle. Steinen blir levert som "fliser" . Parketten er Boen "castle". Det er en oljet, børstet parkett med fas.

   Slett